Pogoji uporabe spletne trgovine

Spletna Akademija, Tadej Bevc s.p.

1. Spletna Akademija

Spletna Akademija je poslovno-izobraževalni partnerski program z izobraževanji s področja spleta in različnih drugih področij, na katerih delujejo avtorji posameznih izobraževalnih programov.

V osnovi je Akademija organizirana kot javna spletna stran preko katere je možen nakup in dostop do posameznih izobraževalnih portalov in programov. Vsa izobraževanja so organizirana v obliki video-posnetkov ter drugih vsebin in so v celoti objavljena na spletu, vsakemu uporabniku dosegljiva takoj po nakupu določenega izobraževanja.

Poleg e-izobraževanj so v sklopu Spletne Akademije organizirane tudi delavnice in seminarji v živo, dostopni vsem, ki se želijo izpopolnjevati na področju spleta, internetnega marketinga, gradnje posla ter zaslužka na spletu in ostalih tematik. Seminarji in delavnice niso del redne ponudbe izobraževalnih vsebin v Spletni Akademiji in se izvajajo priložnostno.

2. Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine Spletna-Akademija.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Spletna-Akademija.si (v nadaljevanju » trgovina«) upravlja podjetje Spletna Akademija, Tadej Bevc s.p., Mali Kamen 51, 8281 Senovo, matična številka: 3795349000, davčna številka: 39488209, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Spletno Akademijo in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

3. Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino Spletne Akademije prek elektronske pošte postane obiskovalec gost Akademije, s potrjeno registracijo v spletno trgovino pa postane član. Tako gost kot član Spletne Akademije (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini.

Ob registraciji v spletno trgovino Spletne Akademije pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Kot člani Akademije se štejejo tudi vsi tržniki Spletne Akademije. Tržniki so vse pravne ali fizične osebe, ki (kot poslovni partnerji) tržijo spletna izobraževanja in programe Akademije.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

4. Dostopnost podatkov

Spletna Akademija se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju Spletna Akademija d.o.o. (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti izobraževalnih programov,
 4. pogoje, pod katerimi lahko kupec oziroma uporabnik dostopa do kupljenih izobraževanj,
 5. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 6. način plačila ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. časovno veljavnost ponudbe,
 8. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 9. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

5. Ponudba izobraževanj in ostalih programov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba Spletne Akademije ažurira in spreminja pogosto in hitro, prav tako se konstantno dopolnjuje paleta izobraževalnih programov.

Cene v spletni trgovini Akademije so prikazane, kot jih oblikuje ponudnik in ki veljajo za nakup prek spletne trgovine.

Vse akcijske in druge cene so jasno označene. Navede se akcijska cena, redna cena in datum veljavnosti akcijske cene.

6. Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Spletno Akademijo in kupcem je v spletni trgovini Akademije sklenjena v trenutku, ko Spletna Akademija kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Spletno Akademijo kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Spletne Akademije.

7. Načini plačila

Spletna Akademija omogoča naslednje vrste oziroma načine plačil:

 • z nakazilom na poslovni račun na podlagi predračuna

8. Izdaja računa

Spletna Akademija po uspešno izvedenem plačilu za naročen izobraževalni program kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

9. Cene

Cena velja enako za vse uporabnike Spletne Akademije. Uporabnik Akademije postanete z registracijo v spletni trgovini kot član ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost.

Ob vsaki navedbi cene je jasno navedeno, ali cene vsebujejo DDV ali ne. V primeru, da DDV-ja v cenah ni upoštevanega, je ob artiklu navedena tudi cena z upoštevanim DDV-jem.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Lahko se zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Spletna Akademija kupcu omogočila odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata, razen v primeru, ko je navedeno drugače.

Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

10. Pravica odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od nakupa izobraževalnega programa prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu nakupa izobraževanja.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@spletna-akademija.si.

V primeru odstopa od pogodbe se kupcu onemogoči dostop do izobraževalnih vsebin, ki jih je v skladu z naročilom kupil.

Spletna Akademija za odstop od pogodbe zaračuna 5,00€ administrativnih stroškov, prav tako zaračuna vse stroške nakazil, prenakazil in podobnega. Vsi stroški so kupcu jasno navedeni.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo (na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek), uporabniku pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

11. Varnost pri nakupovanju

Spletna Akdemija uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

12. Varovanje osebnih podatkov

Spletna Akademija se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Spletna Akademija za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s Spletno Akademijo.

Akademija navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

13. Komunikacija

Spletna Akademija bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila ponudnika bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj Spletna Akademija bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.
 • oglasna sporočila Spletne Akademije bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

14. Omejitev odgovornosti

Spletna Akademija se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti in vsebina izobraževalnih programov ter cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Spletna Akademija kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe.

Spletna Akademija ne odgovarja za vsebino mnenj o izobraževalnih programih, ki jih napišejo obiskovalci. Akademija mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Akademija ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

15. Pritožbe in spori

Spletna Akademija spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@spletna-akademija.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Spletna Akademija se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Akademija prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam prijetno izobraževanje!

Spletna Akademija

Spletna Akademija, Tadej Bevc s.p., Mali Kamen 51, 8281 Senovo

Pogoji so bili nazadnje spremenjeni 13.11.2023.